Innova Ocular - ICO Barcelona
Innova ocular
  • Català
    • Español
    • Català
    • English
    • Française
    • Italiano
    • Ру́сский
    • العربية
  • Innova Ocular - ICO Barcelona
  • Malalties
    Malalties
    Blefaritis
    Miopia
    Miopia magna o alta miopia
    Cataractes
    Glaucoma crònic
    Diabetis Ocular
    Retinopatia diabètica
    Astigmatisme
    Presbícia - Vista cansada
    Hipermetropia
    Forat macular
    Degeneració macular associada a l’edat: DMAE
    Membrana epiretinal
    Despreniment de la retina
    Queratocon
    Ull sec
    veure totes les malalties
    Tractaments
    5 bones raons per operar-te les diòptries a l’ICO
    Cirurgia parpelles caigudes
    Cirurgia Refractiva
    Cirurgia eliminar les bosses dels ulls
    LASIK - Cirurgia
    Cirurgia del Despreniment de la Retina
    Injeccions Intravítries
    Operació de cataractes
    Cirurgia Làser en el Glaucoma
    Cirurgia Glaucoma: Tractament Quirúrgic
    Trasplantament de còrnia (Queratoplàstia)
    Rehabilitació o Teràpia Visual
    Cirurgia de la màcula
    Anestèsia Ocular
    veure tots els tractaments
  • El pacient
    Opinions de pacients
    Preguntes freqüents
    Servei d’Atenció al Pacient
    Pacients internacionals
    Servei d’Atenció Infantil
    El pacient ideal
    Biodades - Excel·lència
    El preoperatori
    Com s’han de posar les gotes?
    El postoperatori
    COVID·19 - ICO Espai Segur
    Mútues
    ICL o LASIK: Quina escollir?
    Finançament al 0%
    Quan acudir a urgències 24h?
    Coneix-nos
  • Unitats clíniques
    Especialistes de Cristal·lí - Cataracta
    Especialistes de Cirurgia Refractiva
    Especialistes de Retina i Vitri
    Especialistes de Glaucoma
    Especialistes de Còrnia i Superfície Ocular
    Especialistes d’Oftalmologia Pediàtrica
    Especialistes d’Oculoplàstia, Òrbita i Cirurgia Plàstica Ocular
    Especialistes de Neurooftalmologia
    Especialistes d’Optometria Clínica
    Especialistes de Traumatologia Ocular
    Especialistes de Genètica Ocular
    Especialistes d’Úvea - Uveïtis
    Especialistes en Diabetes Ocular
    Especialistes en Miopia
    Especialistes en Contactologia Avançada
    Especialistes d’Anestesiologia Ocular
    Servei d’Urgències 24h - Oftalmologia
    Servei d’Atenció Psicològica a la Pèrdua Visual
  • Tecnologia
    Lents Trifocals Làser excímer IPL - Teràpia amb llum intensa per pulsacions IPL - Rejoveniment de la mirada Sèrum Autòleg - Endoret - PRGF Fàrmacs AntiVEGF Intravitris Vitrectomia microincisional (23-25 G) Genètica molecular en oftalmologia Lents Intraoculars Fàquiques - ICL
    El CrossLinking (CXL) Implants orbitaris i pròtesis oculars Anells Intraestromals Test de Schirmer Com explorem un nen? Com explorem un adult? Com graduem la vista? Biometria Ocular Campimetria o Camp Visual
    Tomografia de retina (OCT) Tomografia de Glaucoma (OCT) Ecografia Ocular Retinografia Angiografia amb Fluoresceïna (AGF) Col·liris Diagnòstics Comptatge Endotelial Les ulleres correctores Les Lents de Contacte
  • Quadre mèdic
    Dr. David Andreu Dr. Carlos Arciniegas Dra. Elena Ávila Dra. Fernanda Barros Dra. Luisa Ana Belaunzaran Dra. Ana Blázquez Dra. Maria Teresa Carrión Dr. Jaume Crespí Dra. Carmen del Águila Dra. Shirin Djavanmardi Dra. Susana Duch Dr. Joaquim Fontanals Dra. Núria Gabarró Dra. Silvia Gamboa Dra. Magela Garat
    Dr. Luis Garcia Linares Dr. Osvaldo Guevara Dra. Nathalie Gutiérrez Lemus Dra. Clara Hernández Dr. John Paul Liscombe Dra. Carme Macià Dr. Ferran Manén Dra. Nuria Manrique Donaire Dra. Manuela Masseroni Dra. Elena Millá Dra. Montserrat Murillo Dra. Alejandra Oteíza Dra. Ester Pascual Dr. Federico Peralta Dr. Alfredo Pueyo
    Dra. Naiara Relaño Dra. Laura Rojas Dr. Manuel Romera Dra. Imalvet Santiesteban Dra. Maria del Mar Schilt Dr. Antonio Segura Dra. Lina Maria Trujillo Dr. José Ignacio Vela Dra. Cristina Vendrell D.O.O. Carmen Aleson D.O.O. Mar Arans D.O.O. Paula Doiz Blanco D.O.O. Cristina Hernández D.O.O. Vanessa Liras D.O.O. Victoria Lobo
    D.O.O. Eva López D.O.O. Mariam Marhnouj D.O.O. Cristina Martin D.O.O. Anna Medina A.O. Irene Mena D.O.O. Pablo Ochando D.O.O. Montse Ortiz D.O.O. Joan Pérez D.O.O. Eva Portero A.O. Sandra Rami D.O.O. Fernando Sánchez D.O.O. Bernat Tarragón D.O.O. Juli Viadé D.O.O. Cristina Zuñiga
  • Notícies
    Notícies
    Glaucoma
    Cirurgia LASIK
    Lents de contacte
    Ull sec
    Eliminar ulleres i lents de contacte
    Lents intraoculars ICL
    Eliminar vista cansada
    Lents Trifocals
    Blefaroplàstia
    Cataractes
    IPL
    veure totes les noticies
  • Contacte
    Com arribar-hi Hotels a prop Sol·licitar visita Contacteu ara Treballa amb nosaltres
  • Cita en línia
  • Cita en línia
  • Urgencias 24h - TRUCAR - 934 155 637
  • Com arribar-hi
  • Contacte
  • Malalties
  • Tractaments
  • El pacient
  • Unitats clíniques
  • Tecnologia
  • Quadre mèdic
  • Club ICO
  • Mútues
  • Notícies
  • English
  • Español
  • Française
  • Italiano
  • Ру́сский
  • العربية
+34 934 155 637
ICOftalmologia > Notícies sobre ICO > Nou estudi pel tractament de la DMAE humida a ICO

Nou estudi pel tractament de la DMAE humida a ICO

Tornar

El Dr. Ignacio Vela inicia la seva participació en un estudi internacional dirigit a pacients amb Degeneració Macular (DMAE) Neovascular associada a l’edat

Dr. José Ignacio Vela - Estudi DMAE humida - IO·ICO Barcelona
 
17/06/2022

A la Unitat de Retina i Vitri d'Innova Ocular ICO Barcelona, comencem un estudi internacional multicèntric dirigit a pacients diagnosticats de Degeneració Macular Neovascular que no hagin rebut tractament previ.

L'estudi està dirigit pel Dr. José Ignacio Vela, l'investigador principal, i compta amb la col·laboració dels membres de l'equip de Retina, Optometria i Infermeria d’IO·ICO.

Abans de començar, què és la Degeneració Macular (DMAE)?

La Degeneració Macular (DMAE) és una malaltia degenerativa ocular que afecta l'àrea central de la retina (anomenada màcula), normalment a persones majors de 70 anys. La màcula és la responsable de la visió central i de la fixació, i, per tant, d'activitats tan freqüents com llegir, veure la televisió o conduir.

Hi ha dos tipus de DMAE.

La seca o atròfica és la més freqüent (85%) i consisteix en una pèrdua progressiva dels fotoreceptors de la màcula que comporta una pèrdua de la visió central. La seva progressió sol ser lenta.

La forma humida o neovascular és la menys freqüent (10% dels casos), encara que la més agressiva. Condueix a la pèrdua de la visió central en poc temps (setmanes, mesos) i fa aparèixer un nou teixit sota les capes més profundes de la retina que creix, traspua i pot sagnar (membrana neovascular).

L'estudi està enfocat a pacients diagnosticats amb la forma humida o neovascular, per tant, en queden exclosos els pacients amb DMAE seca o atròfica.

En què consisteix l'estudi? Quin n’és l’objectiu?

Per a frenar l'evolució de la forma humida o neovascular, existeixen, des de fa pocs anys, nous medicaments que s'administren en forma d'injeccions intraoculars. Això significa que s'injecten directament a l'interior del globus ocular, concretament a la cavitat vítria.

L'estudi consisteix en l'administració d'un nou fàrmac en combinació amb Ranibizumab® intravitri, medicament ja utilitzat pel tractament de la DMAE humida.

L'objectiu és comprovar si la combinació dels dos fàrmacs és més eficaç que únicament l’ús del fàrmac actual Ranibizumab®. L'estudi també en permetrà confirmar la seguretat.

Quina durada tindrà l'estudi?

Durant els pròxims mesos s'oferirà participar en l'estudi a tots els pacients que es diagnostiquin de DMAE humida o neovascular i que encara no hagin rebut tractament.

Els pacients voluntaris que s'uneixin a l'estudi faran 100 setmanes de tractament, que equival a dos anys d’investigació aproximadament.

S'ha provat amb anterioritat el fàrmac d'estudi?

Sí. Tots els nous tractaments estan sotmesos a assajos clínics rigorosos, amb anys de durada, abans de ser aprovats. El fàrmac d'estudi ja ha passat totes les proves de laboratori. Actualment, es troba a la fase III, això significa que ja ha superat els estudis en humans de la fase I i la fase II.

En la fase III es pretén determinar la millora de visió final dels pacients com a tractament de combinació i aïllat.

Els resultats de cada fase són els indicadors de la seva seguretat i eficàcia.

Com es durà a terme la recerca?

Durant els dos anys de durada, s'administrarà al pacient el nou fàrmac segons el règim de dosificació que determina un programa d'aleatorització.

En les visites de control, el pacient realitzarà un examen visual i se li farà una exploració oftalmològica, que inclourà el control de la pressió intraocular, el fons d'ull i unes proves complementàries que són les habituals en pacients amb patologia retinal. També se li prendran mostres de sang i orina periòdicament.

Com es determinarà la seva eficàcia?

Els canvis en l'agudesa visual del pacient i els canvis anatòmics de la retina seran els determinants de l'eficàcia i l'evolució de la malaltia.

Gràcies a estudis com aquest, el pronòstic de la degeneració macular neovascular ha canviat dràsticament. Ha passat de no tenir tractament a disposar de fàrmacs que ajuden a frenar l'evolució de la malaltia, parar la pèrdua de visió i fins i tot millorar-la en alguns casos. És per aquest motiu que els considerem imprescindibles i agraïm la col·laboració de tot l'equip d'ICO i dels pacients voluntaris que el fan possible.

Opinió de l'especialista

Dr. José Ignacio Vela - Especialista en retina y Vítreo - IO·ICO BarcelonaDr. José Ignacio Vela: "Aquest estudi multicèntric i aleatori pretén avaluar l'eficàcia d'un nou fàrmac dissenyat per a obtenir millors resultats visuals en pacients amb DMAE. Els pacients que participen en estudis clínics aconsegueixen millors resultats funcionals, ja que estan molt controlats durant tot el procés."

El compromís dels membres d’IO·ICO amb la recerca per a millorar la visió dels nostres pacients és ferm i esperem aportar el nostre granet de sorra en la lluita contra aquesta malaltia.

Et fas revisions oftalmològiques periòdiques?

Recordem que la DMAE és la primera causa de pèrdua visual irreversible en el món occidental en persones majors de 50 anys. Molts pacients s'adonen del problema quan ja tenen pèrdua de visió, visió borrosa o alteracions visuals. Si et fas revisions oftalmològiques periòdiques, l'oftalmòleg pot detectar la malaltia en etapes més inicials i el pronòstic de la malaltia sempre és millor.

A l’IO·ICO, els professionals de la Unitat de Retina i Vitri tenim una àmplia experiència en l'administració i avaluació d'aquests fàrmacs des dels inicis de la seva aplicació clínica l'any 2016.

Si vols una revisió oftalmològica o més informació sobre l'estudi, contacta amb el nostre equip d'Atenció al Pacient al 934 155 637 i t'informarem. Si ho prefereixes, també pots resoldre els teus dubtes o concertar cites via WhatsApp AQUÍ.

 

Creat: 17/06/2022 / Actualitzat: 17/06/2022

Cita en línia

Cita en línia Urgències 24 h 365 dies - +34 934 155 637 Truqueu ara al +34 934 155 637

¿Podem ajudar-te?

Sempre estarem a l'altra banda quan ens necessitis

Contacte

Sol·licita informació +34 934 155 637
info@icoftalmologia.es

Direcció

ICO·1
Via Augusta, 61
08006 Barcelona
Horario: 8:00h - 21:00h
ICO·1

ICO·2
Via Augusta, 48 2a pl
08006 Barcelona
Horario: 9:00h - 20:00h
ICO·2

Contacteu ara

Informació bàsica sobre protecció de dades de caràcter personal: Responsables del tractament: Institut Comtal d'Oftalmologia, S.L. i Gestió i Microcirurgia Ocular, S. a. Finalitat i legitimació: comuniquem amb vostè per mitjans electrònics, consentiment exprés de l'interessat. Cessió de dades: per a prestar els nostres serveis i obligació legal Drets: d'accés, informació, rectificació, supressió, limitació, portabilitat, oposició i a no ser objecte de decisions automatitzades, com indica la nostra política de privacitat. Per a més informació pot accedir a https://www.icoftalmologia.es/ca/politica-privacitat/.

Centre mèdic acreditat

Web Mèdica Acreditada. Veure més informació
UNE 179003 - Innova Ocular ICO Barcelona ISO 9001 - Innova Ocular ICO Barcelona ISO 14001 - Innova Ocular ICO Barcelona Generalitat de Catalunya - Departament de Salut Fundación IDIS GLOBAL SAFE SITE
Innova ocular
  • Sol·liciteu cita en línia
  • Mútues
  • Club ICO
  • Serveis
    • Urgències 24 h
  • Sobre nosaltres
    • ICO
    • Història
    • Clínica CEM
    • Fundació VER
    • Innova ocular
  • Notícies
  • Mapa Web
  • Avís legal
  • Política de privacitat
  • Política de cookies

© Institut Comtal d’Oftalmologia 2023

Respectem la seva privacitat!

Utilitzem cookies pròpies i analítiques de tercers per analitzar els seus hàbits de navegació i poder oferir els nostres continguts en funció dels seus interessos. Podeu accedir a la nostra Política de Cookies per a més informació. Si premeu “Acceptar” s'entén que ha estat informat i accepta la instal·lació i ús de les cookies. També podeu configurar-les o rebutjar-ne l'ús fent clic a “Més informació”.

A continuació pots configurar les teves preferències i triar quines cookies permets que s'instal·lin en el teu dispositiu prement el botó "Acceptar" o bé denegar la seva instal·lació prement el botó "Rebutjar", en cadascuna d'elles o de manera global:

COOKIES TÈCNIQUES Aquestes galetes són necessàries perquè el lloc web funcioni i no es poden desactivar en els nostres sistemes.
COOKIES ANALÍTIQUES
COOKIES ESTADÍSTIQUES

Per a més informació consulteu la nostra Política de Cookies