+34 934 155 637

Com puc prevenir els símptomes de l’ull sec?

Com puc prevenir els símptomes de l’ull sec?

Cada cas ha de ser diagnosticat, avaluat i tractat de forma individual. Ha de seguir les indicacions del seu oftalmòleg. 

Com a recomanació general, cal evitar el vent (fent servir ulleres tancades, protector del cas si va amb moto…), l’exposició directa als aires condicionats, els ambients secs o molt contaminats (cuines, locals amb fum, pol·lució…), les piscines excessivament clorades, el fum de tabac…

L’ús de la visió intermèdia (pintar quadres, ús d’ordinador…) i de la visió de prop (lectura, costura…) provoquen una obertura palpebral, més o menys disminució del parpelleig, per això la llàgrima s’evapora amb facilitat. Cal descansar periòdicament (depèn de cada cas), aplicar gotes lubricants i descasar mirant de lluny durant uns minuts.  

Ha de mantenir una posició ergonòmica mentre estigui fent una activitat mirant de prop o en visió intermèdia (ordinador, lectura, costura...).   

A més, de forma periòdica  (anual o bianual) ha de graduar-se les ulleres, ja que una graduació incorrecta pot fer augmentar els símptomes de l’ull sec.

Per a més informació pots contactar amb la nostra especialista en Ull Sec - Dra. Cristina Vendrell que dirigeix aquesta àrea i forma part de la Unitat de Còrnia i Superfície Ocular.

Cita en línia