+34 934 155 637

Malposicions i tumors de les parpelles

Les parpelles són fonamentals per protegir el globus ocular.

S’entén com a malposició el canvi de forma que modifica la relació normal de la parpella amb el globus ocular. Les malposicions més freqüents són l’entropi, l’ectropi i la ptosi. 

L’entropi

L’entropi és un gir de la parpella cap endins, de manera que les pestanyes contacten amb l’ull i causen molèsties i fins i tot complicacions sobre la còrnia. Necessita un tractament primerenc tant estètic com per evitar aquests problemes corneals.

L’ectropi

L’ectropi és l’eversió o gir de la parpella cap enfora, la qual queda desenganxada del globus ocular. És un problema molt freqüent en l'envelliment i també causa llagrimeig.

La ptosi

La ptosi és la caiguda de la parpella que interfereix amb la visió. Pot aparèixer a qualsevol edat i ser causada per problemes musculars de l'ull, o per defecte d'innervació o per despreniment de la parpella del tendó que el subjecta.

Totes aquestes malposicions es poden curar mitjançant diferents tècniques quirúrgiques que realitza el Cirurgià Oculoplàstic.

Són importants els tumors de les parpelles?

Pel que fa als tumors de les parpelles, poden ser d'orígens molt diversos (la pell, les glàndules, els músculs, la conjuntiva, etc.) i ser benignes o malignes.

La majoria de vegades n'hi ha prou amb una intervenció senzilla per eliminar el tumor, però altres casos necessiten la cirurgia reconstructiva complexa.

El tumor més freqüent és el carcinoma basocel·lular, que té relació amb l'exposició al sol. Davant de qualsevol lesió que aparegui sobre les parpelles és molt important que es consulti l'oftalmòleg perquè pugui diagnosticar el seu origen i establir un bon tractament a temps.

El nostre equip de Cirurgians Oculoplàstics té una gran experiència en les malalties de les parpelles.

Cita en línia