+34 934 155 637

Oli de silicona

L’oli de silicona és una substància útil i tòxica a la vegada, que s’utilitza principalment en casos de despreniment de la retina complexos i ha de ser manipulat per un cirurgià de vitreoretina experimentat.

Habitualment a partir dels 6 mesos l’oli de silicona pot començar a produir problemes, sobretot d’augment de la pressió de l’ull o problemes a la còrnia. A més, si l’ull té cristal·lí, es pot produir una cataracta molt aviat. En conseqüència, si als 6 mesos ja ha fet la seva funció i la retina ens dóna la seguretat que no tornarà a desprendre’s, és una bona decisió extreure la silicona.

No obstant això, hi ha casos amb un risc elevat de redespreniment, ulls únics (l’altre ull està cec) o altres situacions especials, en què mantenim aquesta substància de manera indefinida, vigilant molt de prop el pacient per diagnosticar els problemes de toxicitat a temps i decidir-ne l’extracció. Tenim pacients amb oli de silicona durant anys, però també n’hem tingut molts altres en què ha estat necessària extreure’l, tot assumint els riscos de noves complicacions a la retina.

Cita en línia