Innova Ocular - ICO Barcelona

Especialistes d’Oftalmologia Pediàtrica

La visió és fonamental per al desenvolupament intel·lectual i emocional dels infants.

Els nens poden presentar malalties similars a les de l’adult o d’altres de pròpies de l’edat infantil. L’ull gandul (ambliopia), l’estrabisme i les malalties congènites són, entre d’altres, l’objectiu d’aquesta unitat.

De gran valor és la vigilància del prematur per detectar i tractar amb èxit la retinopatia de la prematuritat. 

En l’atenció dels infants treballen de manera molt estreta oftalmòlegs i optometristes especialitzats. A la nostra institució hem creat una instal·lació específica per als infants situada a l’ICO2 (Via Augusta 48).

Especialistes en oftalmologia infantil: Posem especial atenció als problemes d'aprenentatge dels infants

La Unitat d’Oftalmopediatria compta amb la participació de la Dra. Silvia Gamboa, la Dra. Gemma Romeu, la Dra. Lourdes Ruiz i la Dra. Elvira Bonet i la Dra. Marta Bové.

L’Àrea d’Optometria Pediàtrica està dirigida per Carmen Aleson i la integren: Cristina Hernández, Bernat Tarragón i Sandra Busto. Dins d’aquesta unitat, hi destaca el departament destinat a teràpia visual, on cada dia atenem més infants amb problemes d’aprenentatge i disfuncions visuals que afecten el seu rendiment escolar.

Què s’estudia i es tracta?

10 consells oftalmològics per a l’atenció dels nadons:

  1. Habitualment és recomanable fer la primera revisió oftalmològica del vostre fill o filla entre els dos anys i mig i els tres anys. De tota manera, hi ha factors de risc i símptomes que aconsellen fer-ho abans.
  2. Algunes malalties de l’embaràs poden produir malalties oculars en el futur nadó.
  3. Si el vostre fill ha estat prematur, hi ha més probabilitats que pateixi problemes oftalmològics. Us quedareu més tranquils si el porteu aviat a l’oftalmopediatra.  
  4. Si el vostre fill desvia els ulls a partir dels sis mesos de vida, es recomanable consultar-ho amb l’oftalmòleg. 
  5. Si a la vostra família hi ha antecedents oftalmològics, com ara estrabisme, ús d’ulleres, ull gandul i especialment graduacions molt diferents entre els dos ulls, la revisió ha de ser abans, sobre els dos anys.
  6. El llagrimeig del nadó es deu amb molta freqüència a l’obstrucció congènita de la via lacrimal. Això no obstant, de vegades pot ser la manifestació d’una malaltia ocular greu, com ara el glaucoma congènit. 
  7. Si el vostre fill o filla té els ulls vermells o li piquen, té mussols o tics facials, pot ser que necessiti ulleres amb precocitat.
  8. Un infant que fa l’ullet o que torça el cap per mirar pot ser que tingui un problema visual important.
  9. De vegades un ull sa amb visió perfecta pot emmascarar el trastorn visual de l’altre ull.
  10. Si un infant amb una malaltia ocular creix, podem fer tard per curar-lo i recuperar el seu dèficit visual.
Aquest lloc web utilitza cookies. Llegiu la nostra política de privacitat aquí
Política de cookies