Innova Ocular - ICO Barcelona

Especialistes de Traumatologia Ocular

Totes les estructures oculars poden resultar lesionades després d’un traumatisme. L’assistència ràpida i experta en un ull traumatitzat és fonamental per lluitar amb èxit contra la pèrdua de visió.

Es diagnostiquen lesions tant en traumatismes contusos com perforants, a parets orbitàries, parpelles, sistema lacrimal, còrnia, cristal·lí, iris, vitri, retina coroides i disc òptic. També es pot perdre visió per afectació de tota la via òptica, des de l’ull fins a l’escorça cerebral visual en el lòbul occipital.

L’ICO disposa de la Unitat de Traumatologia Ocular des dels seus inicis, ja fa 25 anys. 

Gràcies a la millora de les mesures de prevenció laboral en els llocs de treball de risc, la incidència de lesions greus ha baixat notablement. I des de l’àmbit mèdic i quirúrgic, el millor coneixement dels processos de cicatrització i les tècniques modernes de microcirurgia ocular han permès restaurar de manera molt més adequada els ulls traumatitzats. Així, ara és molt més infreqüent la pèrdua completa de la visió o del globus ocular que no pas en el passat.

Una atenció ràpida i encertada, amb l’aplicació de les tècniques microquirúrgiques modernes, redueix sensiblement les conseqüències dels traumatismes oculars. Tots els esforços d’aquesta unitat estan orientats a atendre amb rapidesa els pacients, a reduir les seqüeles i a escurçar els períodes de baixa laboral, sempre en estreta col·laboració amb les mutualitats de salut laboral.

A més de la traumatologia laboral, requereixen atenció especial: la traumatologia esportiva, els accidents de circulació, les ferides per agressió i, amb gran dramatisme, les lesions de conflictes armats en pacients que ens visiten des de l’estranger.

A la Unitat de Traumatologia Ocular hi participen els especialistes que fomen part de les altres unitats clíniques, principalment les d'Urgències, Còrnia, Retina, Glaucoma, Òrbita i Neurooftalmologia, i Cirurgia Refractiva. Està dirigida específicament per la Dra. Susana Duch.

Aquest lloc web utilitza cookies. Llegiu la nostra política de privacitat aquí
Política de cookies