Innova Ocular - ICO Barcelona

Especialistes de Retina i Vitri

És la zona on la llum es converteix en impuls nerviós, pas fonamental en el fenomen visual.

La retina és la pel·lícula sensible que entapissa la cara interna i posterior de l’ull. S’hi codifiquen els estímuls de llum en impulsos nerviosos i s’envien al cervell a través del nervi òptic. El vitri és el gel transparent que ocupa la cavitat ocular posterior. El retinòleg tracta amb elevat nivell d’èxit malalties freqüents i greus per a la visió, com ara la retinopatia diabètica, la degeneració macular associada a l’edat (DMAE) o el despreniment de retina.

La Unitat de Retina i Vitri està dirigida pel Dr. Ignacio Vela, amb la participació dels especialistes Dr. Jaume Crespí, la Dra. Carme Macià, el Dr. Jesús Díaz i el Dr. David Andreu.

En els últims 15 anys el coneixement de la retina i del vitri han experimentat un desenvolupament extraordinari. Les tècniques d’imatge (angiografia amb fluoresceïna –AGF–, tomografia de coherència òptica –OCT–, ecografia ocular, etc.) ens mostren amb detall les estructures alterades.

L'experiència dels nostres especialistes en Retina i Vitri és clau per oferir al pacient un diagnòstic amb garanties

Sofisticats instruments microquirúrgics de vitrectomia ens permeten operar amb èxit malalties de gran importància, com la diabetis ocular, el despreniment de retina o els traumatismes greus. Mitjançant la cirurgia macular (membrana epimacular, forat macular, etc.) ara podem recuperar la visió en situacions abans incurables. La vitrectomia ha revolucionat la cirurgia de la retina i el vitri de manera ambulatòria, mínimament invasiva i amb una recuperació ràpida.

Nous fàrmacs, com els antiproliferatius vasculars, injectats a l’espai intraocular, redueixen les conseqüències de la neovascularització que pot aparèixer en casos de DMAE (degeneració macular associada a l’edat), en l’alta miopia o en la diabetis ocular.

Alguns símptomes s’han de consultar a l’oftalmòleg per la seva gran importància: L’aparició sobtada de punts foscos mòbils (miodesòpsia) o de llums al camp visual (fotòpsia), que poden avisar-nos d’un trencament retinal, pas previ al despreniment de retina. El canvi de la forma de les imatges (metamorfòpsia), que ens informa que la màcula (centre de la retina) té una deformació, pròpia de moltes maculopaties. Si teniu diabetis heu de seguir les indicacions de l’endocrinòleg i fer les revisions oculars preventives. Qualsevol símptoma visual s’ha d’estudiar, per irrellevant que sembli. També cal vigilar de prop la retina en l’alta miopia pel seu particular risc de despreniment.

En què consisteix el treball de la Unitat de Retina i Vitri? 

  1. En el tractament mèdic i quirúrgic de la retinopatia diabètica, el despreniment de retina, la DMAE: degeneració macular associada a l’edat, traumatismes, maculopaties, etc.
  2. Fotocoagulació làser. 
  3. Vitrectomia posterior.
  4. Injecció de fàrmacs intraoculars.
  5. Estudi genètic de malalties hereditàries, etc.
Aquest lloc web utilitza cookies. Llegiu la nostra política de privacitat aquí
Política de cookies