Innova Ocular - ICO Barcelona

Especialistes de Glaucoma

El glaucoma és la 2a causa de ceguesa al món. La meitat dels pacients que en pateixen no ho saben.

El glaucoma es produeix quan es lesionen les fibres del nervi òptic, en la majoria de casos a causa d’una pressió intraocular elevada.

El pacient pot no ser conscient de l’avanç del glaucoma perquè la pèrdua de visió avança pels costats. Aquesta és la raó que el glaucoma també es conegui amb el nom de ceguesa silenciosa.

Tots els esforços se centren a mantenir el nervi òptic sa amb la màxima integritat de les seves fibres nervioses.

Qualsevol pacient afecte de glaucoma ha de conèixer la importància del seu trastorn, el tractament farmacològic o quirúrgic més adequat i el pronòstic futur. Molts casos d’origen familiar i genètic també poden ser estudiats amb les noves tecnologies de genètica molecular.

A Innova Ocular ICO Barcelona hi trobaràs especialistes de glaucoma amb reconegut prestigi internacional

La Unitat de Glaucoma de la nostra institució, dirigida per la Dra. Susana Duch amb la participació d'especialistes de glaucoma com la Dra. Elena Millà, la Dra. Oana Stirbu i la Dra. Shirin Djavanmardi, té un reconeixement nacional i internacional important. Va ser l’equip introductor dels implants de drenatge a Espanya, el sistema més utilitzat en els glaucomes greus. Actualment és l’equip impulsor de l’estudi multicèntric genètic del glaucoma més important d’Espanya (EMMEIG).

El tractament insaturat a temps ens permet evitar una ceguesa irreversible, de manera que la seva detecció precoç és d’extraordinària importància. Una revisió oftalmològica anual que inclogui la valoració del nervi òptic i el control de la pressió intraocular, és necessària en tots els pacients i imprescindible a partir dels 45 anys. 

La visió perduda no és recuperable, de manera que és imprescindible un diagnòstic precoç. Amb l’aplicació dels nous avenços gràcies a la intervenció d’una Unitat de Glaucoma experta, estem cada vegada més a prop de controlar la malaltia.

Quins són tots els procediments de la Unitat de Glaucoma? 

  1. Diagnòstic precoç
  2. Seguiment evolutiu instrumental (HRT, OCT, retinografia, campimetria)
  3. Tractament mèdic (principalment col·liris)
  4. Cirurgia filtrant (trabeculectomia, esclerotomia no perforant, etc.)
  5. Cirurgia amb implants i vàlvules de drenatge (Molteno, Ahmed, etc.)
  6. Tractament amb làser
  7. Cirurgia del glaucoma congènit
  8. Diagnòstic genètic
Aquest lloc web utilitza cookies. Llegiu la nostra política de privacitat aquí
Política de cookies