Innova Ocular - ICO Barcelona

Especialistes de Cristal·lí - Cataracta

És una unitat fonamental, per la freqüència de la malaltia i per l’excel·lent solució quirúrgica amb què s’hi tracta.

El cristal·lí és la lent natural que enfoca els raigs de llum al centre de la retina. Quan s’opacifica es produeix el que es coneix com a cataracta, que pot aparèixer en malalties com la diabetis, en tractaments mèdics com els corticoides o després de traumatismes.

Ara bé, la causa més freqüent de la cataracta és l’envelliment natural. De fet, afecta fins al 70% de les persones de més de 75 anys d’edat. La cataracta és la causa de pèrdua de visió més freqüent arreu del món.

Especialistes en cirurgia de cataracta, la garantia de l'experiència a Barcelona

La cirurgia moderna de la cataracta utilitza els ultrasons (facoemulsificació) per fragmentar el nucli del cristal·lí. Així, el cristal·lí endurit, que té 12 mm de diàmetre, es pot extreure per una obertura de poc més de 2 mm. L’operació restaura la potència òptica del cristal·lí gràcies a la implantació d’una lent intraocular. 

Actualment podem aconseguir graduacions molt baixes o de valor 0 després de l’operació, fins i tot quan l’ull anteriorment era miop o hipermetrop. Les noves lents intraoculars poden corregir l’astigmatisme (lents tòriques) o reduir la vista cansada (lents multifocals). El nostre equip té una gran experiència en aquest tipus de lents.

Hi ha nous instruments amb làser de femtosegon en les primeres fases d’aplicació clínica, amb els avantatges i els inconvenients que això suposa.

Com a tots els procediments quirúrgics oftalmològics moderns, són fonamentals l’experiència dels professionals, la millor tecnologia de diagnòstic i la millor instrumentació quirúrgica. La nostra unitat reuneix àmpliament aquestes condicions. 

A la Unitat de Cataracta participen la majoria de cirurgians oftalmòlegs de la nostra institució, amb àmplia experiència en el seu maneig per part de tots ells, perquè és la malaltia quirúrgica més comuna de l’oftalmologia. Els nostres especialistes en cataractes, la Dra. Susana Duch i el Dr. David Andreu supervisen els procediments d’aquesta unitat.

Aquest lloc web utilitza cookies. Llegiu la nostra política de privacitat aquí
Política de cookies