Innova Ocular - ICO Barcelona

Especialistes de Còrnia i Superfície Ocular

Molts pacients amb ceguesa corneal poden recuperar la visió gràcies a tècniques quirúrgiques modernes.

La còrnia és la finestra de l’ull. Transparent i curvilínia, actua com la primera lent que troba la llum quan penetra en el nostre globus ocular. La conjuntiva continua la superfície de l’ull fins a arribar a la pell de les parpelles. Aquestes estructures protegeixen els ulls dels agents externs.

Les malalties que afecten aquestes estructures són innombrables. Per la seva freqüència i importància destaquen:

  1. La pèrdua de transparència de la còrnia per causes traumàtiques, inflamatòries o hereditàries. El trasplantament de còrnia, en totes les seves modalitats, soluciona amb èxit extraordinari les opacitats corneals. 
  2. Els processos infecciosos poden afectar la conjuntiva (conjuntivitis), la vora de les parpelles (blefaritis) o la mateixa còrnia (queratitis i úlceres corneals). Són molt importants les mesures de prevenció de les infeccions corneals en els usuaris de lents de contacte.
  3. La falta de llàgrima, coneguda com a ull sec, afecta moltes persones que, afortunadament, es poden tractar amb substituts de la llàgrima amb bons resultats en la majoria dels casos. La població que amb més intensitat pateix aquest problema són les dones durant i després de la menopausa.

Els canvis en la curvatura de la còrnia condicionen sempre l’aparició d’astigmatisme, que en molts casos es pot tractar a la Unitat de Cirurgia Refractiva (queratocon, èctasi corneal).

Especialistes en superfície ocular i ull sec, un símptoma freqüent que es pot tractar

A la Unitat de Còrnia i Superfície Ocular hi participen les dres: Dra. Susana Duch i Dra. Magela Garat. La Dra. Cristina Vendrell dirigeix l’Àrea de l’Ull Sec.

Les tècniques principals que desenvolupa aquesta unitat són: 

  1. Tractament mèdic de les malalties de la còrnia.
  2. Trasplantament penetrant o lamel·lar de la còrnia (DMEK, DSAEK)
  3. Trasplantament de limbe
  4. Estudi i tractament de l’ull sec
  5. Tractament de les infeccions corneoconjuntivals
  6. Distròfies i degeneracions de la còrnia
  7. Implantació de membrana amniòtica
Aquest lloc web utilitza cookies. Llegiu la nostra política de privacitat aquí
Política de cookies