Innova Ocular - ICO Barcelona

Cirurgia Refractiva

Totes les maneres de desfer-se de les diòptries

Afortunadament tenim moltes alternatives per aconseguir aquest propòsit. 

LASIK  (Làser in Situ Keratomileusis)

És la tècnica més utilitzada. Després d’uns anys de gran desenvolupament tecnològic, ha assolit nivells d’exactitud i seguretat extraordinaris.

Realitza una remodelació precisa i homogènia de la còrnia, que canvia la seva curvatura i, per tant, modifica la seva potencia diòptrica.

Lents intraoculars

Les lents intraoculars són una alternativa per als ulls que tenen grans defectes refractius (miopia o hipermetropies altes), còrnies primes o irregulars, persones amb una edat propera a l’aparició de cataractes. En aquests casos no es recomana l’aplicació del làser Excímer. L’elecció d’una tècnica o una altra dependrà del criteri del cirurgià i de les característiques anatòmiques i funcionals de l’ull que s’ha d’intervenir. 

Lents intraoculars fàquiques

Mitjançant la introducció de lents intraoculars, es poden corregir defectes refractius grans. Hi ha dues localitzacions: entre la còrnia i l’iris, i entre l’iris i el cristal·lí.

Les primeres són les lents de cambra anterior de fixació a l’angle o de fixació a l’iris. Les segones són les lents de la cambra posterior o epicristal·linianes, també conegudes com a ICL.

Extracció del cristal·lí amb implant de lent intraocular monofocal o multifocal

És la tècnica de facoemulsificació, que pot aplicar-se tant sobre els cristal·lins cataractosos, com sobre els cristal·lins transparents en pacients mes joves. És un procediment extraordinàriament experimentat des de fa uns 20 anys, ja que la cataracta és l’operació ocular que més es fa a tot el món.

La col·locació d’una lent intraocular ajustada adequadament en les seves diòptries permet eliminar la miopia o la hipermetropia del pacient. L’inconvenient més gran és la pèrdua d’enfocament en la visió de prop (presbícia), que en pacients de menys de 45 anys representa una limitació important.

Queratotomia arcuada o relaxant

Tècnica aplicada en el tractament de l’astigmatisme. Mitjançant unes escissions de gruix parcial en els costats de la  còrnia, realitzada en els meridians més corbats, s’aconsegueix que aquesta curvatura s’aplani i es redueixi el valor de l’astigmatisme. 

Anells Intracorneals

La col·locació d’anells de material plàstic en el gruix de la paret corneal permet modificar també la seva curvatura. S’utilitzen en deformacions de la còrnia com el queratocon.

Altres tècniques:

La queratotomia radial actualment ha estat totalment substituïda per les noves tècniques.

L’aplicació del làser excímer directament sobre la superfície de la còrnia (PRK), sense aixecar prèviament una làmina (això el diferencia del LASIK), ha estat també substituïda per altres tècniques.

La variant del LASIK anomenada LASEK permet l’aplicació del làser sense fer un tall laminar sobre la còrnia. S’aixeca l’epiteli corneal i s’aplica el làser sobre la seva base. L’epiteli pot conservar-se per aconseguir una superfície tancada en acabar la cirurgia. Pot ser útil en casos de còrnies que no són prou gruixudes per al LASIK. A més, té l’avantatge que la còrnia manté la seva estructura compacta sense una línia de tall en la seva espessor, però la recuperació visual és més lenta i es produeixen molèsties i dolor durant el postoperatori.

Aquest lloc web utilitza cookies. Llegiu la nostra política de privacitat aquí
Política de cookies