Innova Ocular - ICO Barcelona

Anells Intraestromals

La manera de reforçar la còrnia i de millorar la seva esfericitat de manera reversible.

Com és aquesta pròtesi?  En què consisteix la tècnica de la seva implantació?

Són segments semicirculars de material biocompatible introduïts a nivell de l’estroma corneal, amb la finalitat de centrar la zona de protrusió del con; d’aquesta manera es redueixen les aberracions òptiques induïdes pel queratocon. S’anomenen habitualment segons el fabricant: Intacs o Anells de Ferrara.

En quins casos es poden aplicar?

Està indicada en casos de Queratocon incipient, moderat i sever; degeneració marginal pel·lúcida; èctasi postcirurgia refractiva; èctasi o còrnia inestable postqueratotomia radial; astigmatisme irregular postqueratoplàstia (trasplantament de còrnia), i en la correcció òptica d’aberracions corneals .

Té riscos? Cal prendre alguna precaució?

És un procediment que es fa al quiròfan de manera Ambulatòria. No es pot fer en còrnies extremadament corbes o amb gruix corneal molt disminuït. És convenient que no hi hagi cicatrius a nivell de la còrnia central i que hi hagi el nombre adequat de cèl·lules a l’endoteli.

Quins són els resultats?

Permet un aplanament selectiu de la curvatura corneal reduint les aberracions òptiques i el grau de defecte refractiu. Això produeix una millora de la qualitat visual o més tolerància a l’ús de lentilles. L’efecte esperat no és immediat, cal esperar setmanes i, fins i tot, mesos per tal que s’estabilitzi el canvi de la forma de la còrnia i, en conseqüència, la seva graduació.

Pot associar-se a altres tècniques? 

Poden anar combinats amb el Crosslinking (CXL) i amb la cirurgia refractiva amb lents intraoculars tant epicapsulars com, després de la cirurgia de la cataracta, també amb les anomenades pseudofàquiques.

Aquest lloc web utilitza cookies. Llegiu la nostra política de privacitat aquí
Política de cookies