Innova Ocular - ICO Barcelona

El preoperatori

Tot el que hem de tenir present el dia abans de la intervenció.

Normalment tothom està molt pendent d’allò que passarà el dia de la intervenció. És lògic, però també hem de ser conscients que la nostra actuació els dies previs és important, ja que influirà en el nostre benestar i en el resultat de la cirurgia. 

Els dies abans de la intervenció

És important afrontar qualsevol intervenció en les millors condicions físiques i psicològiques. És recomanable reduir la càrrega de treball els dies previs (si és possible), cosa que disminuirà les preocupacions derivades del treball.  Aquests dies hem de fer especial atenció al descans físic, de manera que és recomanable dormir un mínim de 8 hores al dia, evitar la ingesta d’alcohol i de qualsevol excés gastronòmic. També hem de prestar més atenció al nostre cos i anar al metge de família en cas de descompensació d’alguna malaltia crònica que patim: sensació d’ofec, dolor al pit, etc. 

És un bon moment per planificar la tornada a casa i els primers dies de postoperatori. Qualsevol pacient que s’intervé de manera ambulatòria (alta el mateix dia de la cirurgia) ha de tornar a casa acompanyat per una persona adulta i capaç d’ajudar-lo davant d’una situació de mareig o de malestar.  L’acompanyament és recomanable com a mínim durant 24 hores o fins i tot fins al primer control amb l’oftalmòleg.

Prepareu l’expedient amb tota la paperassa que pugueu necessitar. És recomanable portar el full de medicació crònica i les indicacions que hagueu rebut per a una adaptació o canvi de medicació (per ex. sintrom per heparina).

El dia de la intervenció

Heu de venir en dejú. Això significa fer un àpat lleuger fins a 6 hores abans i beure aigua fins a 2 hores abans de la intervenció.  Si no respecteu aquest dejuni, el risc de vòmits durant i després de la intervenció augmenta, amb el consegüent risc i les molèsties que això comporta. L’últim àpat ha de ser lleuger i en quantitat moderada. 

Altres recomanacions importants són:

  • Porteu roba còmoda i fàcil de posar. Quan us torneu a vestir, us estareu recuperant d’una sedació i és molt probable que dugueu un ull tapat.
  • És millor no portar joies de cap mena: anells, polseres, arracades o collarets.
  • És preferible no portar cap tipus de maquillatge, en especial esmalt d’ungles, ja que interfereix en el monitoratge de l’oxigen a la sang. 
  • En cas que necessiteu audiòfon o dentadura postissa mòbil, comuniqueu-ho al personal d’infermeria.
Aquest lloc web utilitza cookies. Llegiu la nostra política de privacitat aquí
Política de cookies