Innova Ocular - ICO Barcelona

El postoperatori

Ja m’han operat. També tenim recomanacions per a aquest període inicial.

El mateix dia de la intervenció

Després de la intervenció, el pacient es queda uns quinze minuts a una butaca de l’àrea quirúrgica, a l’anomenada Sala de Recuperació Postquirúrgica, mentre acaba l’efecte de la sedació i el cirurgià explica als seus familiars com ha anat la intervenció. A continuació, si no està marejat, no sent dolor i pot caminar sense ajuda, pot abandonar l’àrea quirúrgica.

Ja estem sortint de la Clínica CEM...

A la sortida de la clínica és preferible que el pacient vagi directament a casa seva. Barcelona és una ciutat molt bonica, però tindrà oportunitats millors per passejar-hi. El transport públic facilita els viatges per la ciutat, però no és el mitjà de transport més adient després d’una intervenció: És preferible tornar a casa en cotxe privat o en taxi.

La sedació pot influir sobre l’aparell digestiu i alentir la digestió. Per això els àpats han de ser de règim: poca quantitat i fàcil de digerir, com ara puré, sopa, torrades, etc. És recomanable evitar la ingesta d’alcohol i de cafè les primeres 24 hores del postoperatori.

A casa convé fer repòs relatiu, repartint el descans entre el sofà i el llit i aixecant-se de tant en tant per estirar les cames. No s’han de fer esforços, ni ajupir-se, ni aixecar pesos, sobretot durant aquest primer dia. L’oftalmòleg indicarà al pacient si ha d’estar en una postura específica durant el repòs. Per norma general, podrà dormir cap per amunt o damunt el costat de l’ull no operat.

Després del primer control amb l’oftalmòleg, aquest indicarà al pacient com pot tornar al seu ritme de vida habitual.

Aquest lloc web utilitza cookies. Llegiu la nostra política de privacitat aquí
Política de cookies