Innova Ocular - ICO Barcelona

Ull sec

L’ull sec, tot i que habitualment no és una malaltia greu, condiciona la qualitat de vida de moltíssimes persones.

Com és la malaltia?

Algunes persones no produeixen prou llàgrima per mantenir l’ull humit i confortable.

Els símptomes com la picor, coïssor, sensació de cos estrany o de sequedat, fatiga visual, sensibilitat elevada davant de qualsevol irritació i secreció mucosa, són els més comuns de la falta de llàgrima. El dèficit de llàgrima o una composició inadequada d’alguna de les seves capes és una contraindicació molt important per a l’ús de lents de contacte.

Se’n coneixen les causes de l'Ull Sec?

Els factors que causen l’ull sec amb més freqüència són els següents: l’edat avançada, el sexe femení en l’etapa postmenopàusica, l’artritis reumatoide i certs fàrmacs, especialment els betabloquejants i alguns antidepressius. Afortunadament quan aquests medicaments són necessaris, en la majoria dels casos el trastorn es pot controlar amb èxit instil·lant llàgrimes artificial a l’ull.

Com el podem tractar?

Les llàgrimes artificials són el tractament inicial de la majoria d’ulls secs, s’apliquen tan sovint com sigui necessari. Altres mesures preventives molt importants són: col·locar humidificadors al costat de les calefaccions per evitat l’evaporació excessiva de la llàgrima; deixar de fumar, i evitar els locals contaminats. Aplicar una pomada oftàlmica lubricant a l’hora d’anar a dormir protegeix els ulls durant aquest període i redueix la molèstia del moment d’obrir els ulls al matí. En els casos més rebels es poden tancar els punts lacrimals per evitar que es perdi la llàgrima per la via de sortida cap a la cavitat nasal.

Aquest lloc web utilitza cookies. Llegiu la nostra política de privacitat aquí
Política de cookies