Innova Ocular - ICO Barcelona

Començo amb presbícia i cada vegada m’haig de distanciar més de les coses per veure-hi. Quan hauré de portar ulleres?

Amb l'edat les persones anem perdent la capacitat d'enfocar perfectament a distàncies curtes. Això és a causa de la deshidratació progressiva del cristal·lí, i en conseqüència perd la capacitat de canviar la seva forma per poder enfocar els objectes propers. Aquest fenomen apareix a partir dels 40-45 anys i es diu Presbícia o "Vista cansada".

Inicialment anirem notant un increment en la dificultat per llegir lletra petita. En aquesta fase, allunyant l'objecte encara som capaços de llegir el text, però de forma progressiva aquesta dificultat va augmentant fins que un dia ens és gairebé impossible llegir a distàncies curtes.

És important que quan vam detectar aquesta dificultat a l'hora d'enfocar, realitzem una visita a l'oftalmòleg. Actualment hi ha diferents tècniques per eliminar la presbícia, des de l'ús de lents per a la lectura fins a la implantació de lents trifocals que permeten una visió perfecta a llarga, mitjana i curta distància.

Així doncs, el moment ideal per a l'ús d'ulleres o lents depèn de cada individu, però el que si que tenim clar és que la naturalesa de cada individu no indicarà de forma inevitable el moment per fer servir ulleres o lents intraoculars.

Aquest lloc web utilitza cookies. Llegiu la nostra política de privacitat aquí
Política de cookies